keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Joulukuu

Aloitetaan joulukuusta. Niinkun ennustin siinä heh viimeiseksi jääneessä postauksessa, joulukuu ei tosiaan ollut sellainen, mihin oon tottunut. Ja joulu vielä vähemmän.

Joulukuusi me haettiin jo 2.12.


Kun ottaa huomioon, että meillä ei ollut mitään kastelujärjestelmää sille, niin voitte kuvitella millainen se oli sitten jouluaattona... Mutta eipä sille voi mitään :D Mulla oli kuusen koristelun aikaan superjoulunen fiilis, se kyllä ehti kaikota pariin kertaan siinä ennen joulua...



Anyways, itsenäisyyspäivä oli ihan perseestä. Tuntu tosi kummalliselta mennä kouluun kun koko aika aattelin, et mitä kotona tapahtuu milläkin hetkellä. Olin ruuanlaittovuorossa "itsenäisyyspäivän kunniaksi", tein makaroonilaatikkoa ! :D Ainakin Alexandra tykkäsi siitä, ja ei muutkaan valittaneet. Musta se oli niin hyvää kun vain voi olla<3 Mutta oonkin aina ollut makaroonilaatikkomestari, vaikka itse sanonkin. Okei, oon vaan tehnyt sitä niin monta kertaa ettei enää voi epäonnistua O:
Illalla katsoin sitten Linnan juhlia, päiväkirjaan oon kirjottanut kauheet vuodatukset siitä miten kauniita lätkävaimot on, ja miten ärsytti ettei Niko Hovinen ollut jostain syystä siellä, ja sitten nauranut pitkään Anssi Salmelan mokailuille.

Matilde tuli meille 12.12. viikoksi, koska sillä tuli vastaan perheenvaihto eikä se voinut enää olla siellä vanhassa perheessä, ja uuteen pääsi vasta 17. päivä. Meillä oli superkivaa ! Käytiin shoppailemassa monta kertaa, opittiin luultavasti tuntemaan joulutori paremmin kun omat taskut (en oo ikinä tajunnut tota sanontaa, koska en mä niin paljoa pidä käsiä taskuissa, muttaniin ajatus varmaan tuli selväksi...). Mulla oli joku ihmeviikko koulussa, kun oli vähemmän koulua kun normaalisti, vaikka kuin monet tunnit oli peruttu. Me leivottiin Matilden kanssa pipareita, joita varten siirappia piti mennä ostamaan irlantilaisesta kaupasta... Ei oo ihan perustarvike ranskalaisissa ruokakaupoissa ilmeisesti :D



Äiti lähetti muumimuotteja, Pikku Myy oli mun ja Matilden lemppari (--: Ehkä sikskin että Matilde on ite vähän kun Pikku Myy :D


Tehtiin pikkusia kanssa, ne oli ihania O: ♥

Denmark, Finland, France <3

Tuli jotenkin taas superjouluolo kun leivottiin pipareita (: 






Pääsin bilettää, tai ees ulos, 18.12. kun Hélia oli kutsunut mut viettämään iltaa. Kierreltiin eka ettimässä baaria, kunnes löydettiin yks missä oli tilaa, mutta sitten yksi niistä mun kavereista möläytti ettei me olla täysi-ikäisiä ja jouduttiin siis ulos... Kaikilla ei aina leikkaa. (:






Kävin myös kattomassa Pierren pesäpalloharkkoja yhtenä lauantaina. Siellä pääsi aikuisetkin pelaamaan, tai no pelaamaan ja pelaamaan, mutta ainakin osallistumaan. Kuulemma mun lyöntiasento oli impressive, mom ei meinannut uskoa etten oo koskaan pelannut baseballia. Kaipa koulun pesistunneista on sitten joku hyöty ollut, vaikka eri laji onkin :D


Jossain vaiheessa joulukuuta oli myös lunta. ö_ö Se oli outoa. Olin aatellut, että ranskalainen lumi on jotenki chicimpää ja hienostuneempaa, mutta heh ihan samaa kamalaa kylmää ja märkää ainetta se oli. |:



Jouluaatto oli superouto (tiiän että ylikäytän super-sanaa |: älkää hermostuko). Aamukolmelta (koska en pystynyt nukkumaan) avasin kotoa tulleet lahjat, se oli ehkä päivän paras kohta. Sitten myöhemmin aamulla (nukkumisen jälkeen) me mentiin papan siskolle täti-Audreylle, sinne oli kutsuttu myös papi ja mami (isovanhemmat siis) sekä Audreyn miehen Thomasin vanhemmat. Ekaks syötiin n. viis tuntia kaikenlaista ihmeellistä, kuten makkaroita ja perunoita pääruuaksi O: Sellai normi juhannusruoka :D Sitten avattiin lahjat, sain kaikkee jännää ja hämmennyin kun sain myös niiltä Thomasin vanhemmilta lahjan... Paras lahja oli kyllä liput lätkämatsiin !


Sit joulupäivän aamuna avattiin stockingsit eli joulusukkapaketit, sellaset pienet lahjat. Sieltäkin sain kaikkea jännää, mm. kuumavesipullon, suklaata ja sellasen hunajaottimen mikä on hunajakennon muotoinen. Selitystaidot<3 Sitten leivottiin suomalaisia joulutorttuja aamupalaksi, ne oli suuressa suosiossa! Sitten myöhemmin katottiin Madagascar 1 ja tanssittiin siihen I like to move it -biisin tahtiin, katottiin Barbie-leffa ja se sellasta. Oudointa joulupäivässä oli se, että vietin koko päivän yökkärissä niinkun muukin perhe, kun kotona oon tottunut että jouluruuille laitetaan hienommat vaatteet O: Ei sillä, että äiti oisi muutenkaan ikinä hyväksynyt sitä, että viettäisin koko päivän yökkärissä... Se on ollut isin tehtävä (:

Käytiin kattomassa vuoristomaisemia joskus joulun jälkeen. Tai no, papa, Pierre ja Alexandra meni laskettelemaan, minä ja mom vaan valokuvattiin lunta :--DD Mutta oli superkaunista!





Sit uutena vuotena oli taas bileet. Tällä kertaa ne oli vihdoin oikeet kunnon bileet ! :D Meitä oli joku 20-30 siellä, tunsin ennestään vaan Hélian sekä ne neljä tyyppii joihin tutustuin joululoman alussa... Mut ei se menoa haitannut :D Kävin nukkumaan (tulkitse miten haluat) kahdelta, kai, ja vaihdoin muutaman kerran huonetta koska niille tuli muuta käyttöä (---: Mun viinapää on varmasti miljoona kertaa heikompi täällä Ranskassa kun mitä se oli vielä viime kesänä... Vaikkei sillä että se ois niin kovin hyvä ollut sillonkaan :D Mutta niin pitkään kun olin hereillä niin oli kyllä hyvät bileet, tarpeeksi syötävää, juotavaa ja tanssimista. (:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti